Rise of Merlin (Play'n GO)
  • Rise of Merlin är en kraftfull plats som sannolikt blir en annan klassiker från Play’n GO
  • Freespins med expanderande tecken

Rise of Merlin är en gammal sång på ett nytt sätt, och det borde inte komma som en överraskning när det gäller Play’n GO, ett företag som har uppnått stor framgång genom att klona andra leverantörers arbete. Men, medan Greentube lämnade en rättegång mot Play’n GO för att stjäla deras flaggskepp Book of Ra-slot, grejade sig själva, som släppte Book of Ra Magic, stal tanken på flaggskeppsspelet Merkur Magic Mirror Deluxe, som i sin Loppet är baserat på Magic Mirror, en klon av Book of Ra. Eller kanske var det motsatsen?

Under alla omständigheter har industrin från och med tidens gång lidit av sådan moralisk frihet. Om vi ​​talar om mekanik och spelmotorer var immaterialrätten i detta spektrum oskyddad. Och även om vi inte vet vad som faktiskt händer bakom kulisserna, kan vi bara anta att leverantörerna kommer undan med det, vilket leder oss att bekanta sig med nästa “nyhet” från Play’n GO. Om Magic Mirror Deluxe är en fortsättning på Magic Mirror, så är det säkert Rise of Merlin från Play’n GO som kan ses som en fortsättning på Book of Dead. Om du är bekant med dessa spel, vet du redan vad du kan förvänta dig.

Att veta att den här slottet är en klon, det skulle vara naivt att anta att den svenska studio åtminstone bry sig om att komma med ett annat tema, men det är det inte. Genom att starta Rise of Merlin ser vi en fantasiespår med fem hjul och tre rader där du kan aktivera upp till 10 betallinjer. Du kan spela på alla enheter från 1 cent till 100 € per tur, det låter frestande för spelare med olika inkomstnivåer.

Du bör vara uppmärksam på slitsarna från Play’n GO, eftersom de tillåter operatörer att välja RTP-inställningar. Som regel bör de ställas till 96,58% på de flesta ackrediterade kasinon, men för att anpassa sig till förändringar på marknaden, måste vissa operatörer växla till ett lägre värde på 94,51%. Du bör kunna kontrollera denna indikator i bakgrundsinformationen. Under alla omständigheter är Rise of Merlin ett extremt flyktigt spel, där allt kommer ner till en fri rotationsrunda och där en retrigger kan leda till ytterligare spins, samt ytterligare växande symboler.

Den visuella designen av Rise of Merlin är ganska enkel, men det här är bara vid första anblicken, eftersom spelet inte vädjar främst till designen, men till dess interna innehåll. Slottet är baserat på legenden om den legendariska medeltida trollkarlen Merlin, i bakgrunden ser du en stor byggnad i form av en hall med bågar och kolonner. På rullarna kan man se symboler på färger från A till 10, ugglor, drakar och trollkarlen Merlin. Han är den mest värdefulla och ger dig en enorm mängd som ökar din satsning 500 gånger för trollkaraktärens fem tecken på hela vinstlinjen. Vild symbol presenteras i form av en kristallkula och ersätter alla vanliga symboler. Liksom Merlin symbolen, kommer fem Wilds att ge dig en vinn 500 gånger din satsning.

Spelegenskaper Rise of Merlin

  • Spelar fält – 5 rullar, 3 rader
  • Antal linjer – från 1 till 10
  • RTP – 96,58% (Alt 94,51%)
  • Maximal utbetalning – x5000
  • Volatilitet – Hög (10/10)
  • Betygsätt – 0,01 – 100 EUR
  • Funktioner – Gratis spinn med utvidgade symboler
  • Utgivningsdatum – 20 juni 2019

Slottets huvudtema är funktionen av gratis spinn, liksom dess föregångare Magic Mirror Deluxe och Book of Ra Magic. För att aktivera fria spinn måste du få tre eller flera scattersymboler med en kristallkula och du får åtta fria spinn. Till dess att funktionen är aktiverad kommer en av de normala tecknen att väljas slumpmässigt som ett speciellt expanderande tecken. När han faller ut under den fria spinnrunda kommer han att expandera för att fullt ut ta upp trumman.

För tillfället är funktionen identisk med den som presenteras i Book of Dead, men skillnaden är i retrigger när tre eller flera scatter-symboler släpper ut under funktionen. När detta händer får du inte bara åtta spinn, men också den andra speciella expanderande symbolen väljs slumpmässigt. Om retriggeringen körs igen upprepas processen. Även om detta är extremt osannolikt, med tanke på att sannolikheten för maximal exponering är cirka 1 i 8,7 miljoner snurrar, kan du potentiellt slå jackpotten som överstiger din satsning 5000 gånger.

Slutsats om spelet Rise of Merlin

Play’n GO anses vara ett ganska kontroversiellt företag som alltid har märkbart irriterat många av sina konkurrenter. Bara i år inträffade minst ett fåtal incidenter. Först var det en katastrof med Starblast, som måste bytas till Crystal Sun på grund av en kollision med NetEnt. Sedan var det Perfect Gems-slottet, Big Time Gaming, som märkte att i spelautomaten var spelmotorn påfallande lik motorn från deras Megaways, märkte spelet.

Det är svårt att säga om Rise of Merlin bör betraktas som plagiat eller inte. Denna typ av spel är så vanligt att det nu kan betraktas som offentlig domän. Låt andra döma det. Vad vi kan säga säkert: Rise of Merlin är ett pålitligt spel som är lika bra, om inte bättre än båda sina föregångare. Det är ingen tvekan om att det här kommer att bli en stor långspel från Play’n GO.