Dead or Alive 2

Skyttarna är tillbaka och slår på alla cylindrar. Dead eller Alive 2 är oöverträffligt större och vildare, men är det bättre än originalet?

  • Med Scatter-vinnare, Sticky Wild och 3 Free Spins games
  • 100,000 + gånger din insats max vinna potential

Dead or Alive 2 NetEnt

Recension

Den ursprungliga Dead eller Alive behöver knappast en introduktion. Släppt i maj 2009 har slottet fått nästan legendarisk status och är fortfarande till idag en av de mest spelade spelautomaten på marknaden. Efter att ha haft möjlighet att få en glimt av en lista över toppspelplatsen för ett visst kasino noterades att Dead eller Alive var rankningsnummer 11 på diagrammet. Inte dåligt för en plats som är nästan 10 år gammal!

Med Flash-tiden kommer ett slut, Döda eller Alive konverterades därefter till HTML5-formatet. Den kontrovers som följde, med många punters som anklagade NetEnt för att ha “nerfed” spelet, något som vi väckte i en av våra mest populära artiklar, verkar ha haft liten inverkan på dess status och popularitet. NetEnt själva har förnekat att ha gjort några matematiska förändringar till det och det är det.

Även om det är ett helt annat spel delar uppföljaren många liknande egenskaper med originalet. Industristandard RTP på 96,8% är densamma som tidigare, liksom 5-hjuls, 9-payline setup. Inställningarna är också något igenkännliga, vilket gör veteranpinnar känna sig riktigt hemma. I huvudspelet sker åtgärden i huvudgatan i en gammal västra stad, eftersom solnedgången strålar upp sina sista ljuspartiklar i bakgrunden. Den ultimata showdownen utförs emellertid genom olika inställningar, även om den gamla salongen fortfarande är öppen för kunder. När det gäller funktioner är den mest framstående skillnaden från originalet verkligen den fria spinsfunktionen där du kan välja mellan 3 spel.

Även om de gamla retrovisualerna i originalet inte på något sätt är avskräckande och till och med håller några sentimentala värden för oss, är de skarpa HD-grafiken och cutscenerna av Dead eller Alive 2 verkligen imponerande. Symbolerna på rullarna berättar originalet, men med uppdaterat konstverk, förstås. Du får se A till 10 kungliga och mer givande whiskyflaskor, stövlar, cowboyhattar, revolver och sheriff-märken, den senare är den mest värdefulla som ger dig 100 gånger din insats för 5 över en full vinstlinje. Vilden representeras av vart och ett av de 5 outlawsna och ersättare för alla symboler bar spridningen. Som tidigare inkluderar Dead eller Alive 2 också en Scatter win jackpot – land 5 scatters i basspelet och du vinner 2500 gånger din insats.

Dead or Alive 2 (NetEnt): Funktioner

Dead or Alive 2 NetEnt

Free Spins-funktionen aktiveras när 3 eller flera scatter-symboler landar samtidigt var som helst på rullarna. När det händer får du ett val att spela ett av 3 olika spel, alla med unik matematik och volatilitet: Old Saloon, High Noon Saloon och Train Heist.

  • Train Heist: levereras med en ökande multiplikator. När en vild landar på rullarna ökar multiplikatorn med 1 samtidigt som du lägger till 1 extra spin till din totala. Nu, om multiplikatorns mätare når 16x, tilldelas ytterligare 5 gratis spins.
  • Old Saloon: i grunden samma som god gammal Dead eller Alive. Alla vinster multipliceras med 2 här och någon vild landning på rullarna låses i position för resten av bonusen. Att landa alla 5 outlaws ger dig 5 extra spins.
  • High Noon: Den mest flyktiga av alla tre alternativen, High Noon Free Spins utnyttjar NetEnts “MAX” -koncept och kommer med en svindlande rekordbrytande max vinst på över 100 000 gånger din insats, som vid skrivningstidpunkten är högre än någon annan icke-jackpotplats där ute. Brace for impact – det är nästan det ursprungliga Dead eller Alive på crack. De samma funktionerna i Old Saloon Free Spins gäller också här, men landar mer än en vild på en hjuls och de kommer att föröka sig! Med andra ord blir 2 wilds en 2x multiplikator, 3 wilds blir en 3x multiplikator och så vidare.

Dead or Alive 2 (NetEnt): Dom

NetEnt har praktiskt taget buntat originalet och den nya versionen tillsammans här, vilket var ett klokt beslut som vi måste säga. På så sätt behöver du inte välja mellan de två, men med tre olika spel som erbjuds kommer det naturligtvis att påverka distributionen av RTP så att du förmodligen inte spelar samma version som gamla DoA.

Det är svårt att tänka på ett bättre sätt att fira 10-årsjubileet av originalet och NetEnt har unarguably skapat en uppföljare som inte bara behåller varumärkets värdighet utan också stärker det. MAX-konceptet kommer också till stor nytta här, även om det är en dålig utsiktsplats att landa någonting till och med i närheten av maxvinsten. Med det sagt borde det finnas utrymme för ganska intressanta stora vinster på ytan på sociala medier.

Vi gick in i denna recension med tanken att originalet är otouchable och med rädsla för att NetEnt skulle skada sitt arv. Vi kom ut av det döpta, renade och redo att ansluta sig till de 5 missförarnas band på en helt ny resa. Låt den wild jaktjakt börja.