Contact Play’n GO

Contact höga förväntningar blir slutligen lite mer än läppstift på en gris

  • Cluster mekanik
  • Bonusrunda, Super Bonus Round & Reel Modifiers

Contact (Play’n GO): Review

Det har varit ett upptagen år hittills för Aztecs – Temple Treasure Megaways (Blueprint Gaming), Temple Tumble Megaways (Relax Gaming), Phoenix Reborn (Play’n GO) och den nyligen släppta Ecuador Gold (ELK Studios), är alla slots som berör ämnet. De flesta av oss skulle vara överens om att trenden började med utsläppandet av NetEnt‘s smash hit Gonzo’s Quest, dock en slot så ikonisk att tumlande rullar blev synonymt med Aztec-temat.

Vi blev först medvetna om Kontakt under London iGaming-konferensen där Play’n GO visade upp spelet. Med ingen faktisk hands-on testning och utan ett spelark tillgängligt för oss visste vi ingenting om variansen eller potentialen som erbjuds. Vi gör emellertid nu.

Kontakt spelas på ett 5×7 rutnät som använder sig av klustermekanik, vilket kräver att du landar ett kluster av 5 matchande symboler för att skapa en vinnande kombination. I motsats till de flesta andra klustringsluckor tas inte vinnande kombinationer bort här. I stället kaskader de ner och låses i position medan icke-vinnande symboler tas bort när nya symboler kaskader in för att fylla rutnätet. Vidare inkluderar Contact vinnare multiplikatorer upp till 30x samt två typer av Bonus Rounds med reel modifiers. Du kan spela den över alla enheter från mellan 0,20 till 100 Eur per tur.

Designen är ganska typisk och mer eller mindre vad du har kommit att förvänta dig från Aztec-teman slots, även om den höga hjuluppsättningen gör ett riktigt intryck som vi måste säga. Bakgrundsmusiket utmärker sig också, ett kraftfullt inhemskt ljudspår av episka proportioner. Flankerad av två brinnande skalle och placerade i ett tempel, på 5×7 rutnätet ser du Aztec-stilstenskurvade symboler i form av sköldpaddor, ormar, fåglar, apor och jaguarer. Betydligt mer värdefullt är de 4 Aztec ansiktsmaskerna som den lila är den mest värdefulla, vilket ger dig 7,5 gånger din insats för 5 över en vinstlinje.

Contact (Play’n GO): Funktioner

Huvudspelen är inte särskilt rik på funktioner men multiplikatorer hjälper till att öka utbetalningarna om du fyller hela 2: a, 4: e eller 6: e raden med en vinnande kombination – det här kommer att tilldela en total win multiplikator av x2, x3 respektive x4.

Kontakten innehåller inte en traditionell scatter-symbol. Istället aktiverar Bonusrundan när vinnande symboler når hela vägen till toppen. Bonusrundan börjar med 3 fria spinn, i huvudsak en spelspelsfunktion där vinnande kluster förblir på nätet genom bonusen och fortsätter att växa som matchande symboler kopplar samman med klustret. Nu fyller raderna 2, 3, 5 eller 6 med vinnande symboler upp dina utbetalningar med x2, x3, x4 respektive x5. Fyller i raderna 1, 4 eller 7, å andra sidan, tilldelar ett av följande 3 modifierare:

  • Block Destroyer: 1 av multiplikatorblocken till vänster om gallret förstörs, vilket gör att de återstående multiplikatorblocken kan kaskadas ner, vilket möjligen möjliggör för ytterligare ökande multiplikatorblock att falla på plats.
  • Symboluppgradering: 1 av de vinnande grupperna får en symboluppgradering till nästa bästa symbol.
  • Extra Gratis Spins: 1 extra gratis spin ges ut.

Om du lyckas fylla hela rutnätet med vinnande symboler under huvudspelet aktiverar du den mer generösa Super Bonus Round. Från och med 6 gratis spins får du inte bara en total win multiplikator och en modifierare genom att fylla någon rad med vinnande kluster. Modifierarna är också betydligt kraftfullare:

  • Block Destroyer: 3 av multiplikatorblocken till vänster om gallret förstörs, så att de återstående multiplikatorblocken kan kaskadas ner, vilket möjligen möjliggör för ytterligare ökande multiplikatorblock att falla på plats.
  • Symboluppgradering: Alla vinnande kluster får en symboluppgradering till nästa bästa symbol.
  • Extra Gratis Spins: 3 extra gratis spin delas ut.

Med hjälp av Block Destroyer modifier kan du öka dina utbetalningar med upp till 30x. Det mesta du kan vinna i bonusen är dock 1517,5 gånger din andel totalt.

Contact (Play’n GO): Bedömning

Med den naiva övertygelsen att den fina internationella kasinonutställningen i London är ett tillfälle för spelutvecklare att hysa sina bästa kommande produkter, antog vi felaktigt att Kontakt skulle visa sig vara en slags spelbytare att utan att förlora någon av den förtryckande spänningen, skulle transplantera rasterformeln till expansiva sandboxliknande nivåer.

Tyvärr har kontaktpunkten förlorat någonstans i den täta Centralamerika djungeln och med låg potential, ett ganska tråkigt huvudspel och till synes vardagliga funktioner, finns det lite att återkomma till. Play’n GO är känt för att ha producerat några av de bästa rutspåren där ute, men det här är inte deras stoltaste ögonblick.